Skip links

Καταπολεμήστε τη νυχτερινή ενούρηση με ωτοβελονισμό

Τα παιδιά χρειάζονται περίπου 4 χρόνια για να μάθουν να ελέγχουν την κύστη τους, να είναι δηλαδή σε θέση να ειδοποιούν όταν θέλουν να πάνε στην τουαλέτα σε πρώτη φάση, κατά τη διάρκεια της μέρας και αργότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν το παιδί ξεπερνάει τα 5 έτη ζωής κι εξακολουθεί να βρέχει το κρεβάτι του, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίζει την κατάσταση νυχτερινής ενούρησης.

Αν το παιδί δεν έχει σταματήσει καθόλου να βρέχει το κρεβάτι του, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε ενδοοικογενειακό στρες που άθελά τους έχουν προκαλέσει οι γονείς, προσπαθώντας να “μάθουν” στο παιδί να πηγαίνει στην τουαλέτα νωρίτερα από ότι αυτό είναι έτοιμο. Αν επίσης το παιδί έχει σταματήσει να βρέχει το κρεβάτι του, αλλά κάποια στιγμή συνεχίσει να το κάνει, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως οφείλεται σε στρες που του έχει προκληθεί από κάποια ξαφνική αλλαγή, όπως μετακόμιση, έναρξη σχολείου, καβγάδες στο σπίτι ή γέννηση άλλου παιδιού στην οικογένεια.

O ωτοβελονισμός θα βοηθήσει το παιδί σας να ξεπεράσει, το πρόβλημα νυχτερινής ενούρησης που το ταλαιπωρεί, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του!