Skip links

Υπόταση και βελονισμός

Όταν η πίεση του αίματος πέσει κάτω των φυσιολογικών ορίων (120/80 mmHg) στο σώμα, τότε αυτό ονομάζεται υπόταση. Λόγω της πτώσης αυτής ο εγκέφαλος και η καρδία δεν αιματώνονται σωστά με αποτέλεσα να προκύπτει αδυναμία, ζάλη ή λιποθυμία. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι η ορθοστατική υπόταση, η οποία παρουσιάζεται όταν κάποιος μετά από απότομη προσπάθεια από καθιστή θέση να βρεθεί σε όρθια, π.χ. όταν σηκώνεται από το κρεβάτι

Τα αίτια της υπότασης είναι διάφορα, μερικά από αυτά μπορεί να είναι η αναιμία, καρδιακές παθήσεις, νευροπάθειες, κάποια φάρμακα, απώλεια αίματος, αφυδάτωση, θερμοπληξία, εγκυμοσύνη ή έλλειψη σωστής διατροφής.

Τα συμπτώματα της υπότασης είναι η η ζάλη, η σκοτοδίνη με θολή όραση, εφίδρωση των χεριών και απώλεια θερμοκρασίας στα άκρα, ταχυκαρδία, σύγχυση και λιποθυμία. Ο βελονισμός έρχεται να βοηθήσει αποτελεσματικά και συνδυαστικά στη μείωση των συμπτωμάτων της υπότασης, ενεργώντας ευεργετικά μέσα από διαύλους επικοινωνίας που βρίσκονται στο σώμα με τον εγκέφαλο, ανώδυνα και χωρίς παρενέργειες.